Contest Oppa & Unni~~

jalan-jalan sekali lagi malam nie...padahal banyak kerja nak kena wat..
sampai dah kena tegur dengan en izzat Lin nie....hahaha... tak pe la..nak jugak blog dulu..sampai dah puas...baru wat kije...
ade lagi 1 contest lagi...~~
nie banner die...~~

Kalu nak taw syarat die lebih lanjut...korang jengah blog cik unni nie ok~~

Tarikh tutup die 14 Ogos 2010...~~~

before tue nak bagi taw cik unni yang Lin nie memang buta langsung pasal nak edit-edit gambar nie...
jadi kat sini~~ Lin just nak kongsi satu lagu yang mungkin k
orang leh jadikan tema untuk 1st anniversary cik unni dan oppa kan?? Lagi pun lagi natural kot gambar yg ori kan?? hehehe~~


Hopefully la.. dan Lin pilih gambar ini tanpa diedit..kerana Lin memang buta untuk edit gambar...sorry~~
Nie lirik lagu nya

"Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”



Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”


Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi


Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–


saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata


Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada


Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada


Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua.. "


Tajuk lagu nyer adalah 150 Juta Kali Penyanyi die adalah Fynn Jamal...

Cik Unni boleh lihat lagu dan videonya beserta lirik...di sini KLIK SINI

Lin cerita sedikit demi sedikit tentang lirik ini...~~ Lin tak kenal cik unni dan oppa...jadi lin just rasa lagu nie sesuai jek untuk semua couple2...heheh~~

Lagu ini berkesahkan tentang seorang kekasih yang mungkin panas baran...tapi sebenarnya hati budinya sangat baik dan terlalu sayang kekasihnya...Kekasih mungkin terpaksa panas baran atas sebab-sebab yang tertentu..Jadi...Kekasih tersebut meluahkan perasaannya dengan lagu ini..

4 comments:

aein said...

hi lin...thanx join contest ni...
:D

.s.o.f.i.a. said...

sweetnyer wording dia....... suka suka!!!! good luck!!!!

Siapa Lin?? said...

word lagu tue ek??

hestyrezyuda said...

blog walking too... =)

thanks dik :-*