Makan2 sebelum kahwin!

Hari nie...Lin dah kembali senyum dan bahagia bersama En.Izzat... Dan En.Izzat semakin romantik...hehehe..nak taw seromantik mana??? hahaha... Jom baca entri sampai habis..

Ok! Habis presentation tadi, Lin tengok handphone..Ade mesej! hehehe.. sapa lagi..mestilah En.Izzat yang hantar mesej..cewah..

" abg tunggu tempat biasa ok? "


Habis jek kelas, Lin terus pergi kat kereta En.izzat..Hehehe..tengok- tengok dia tengah geledah hand phone ! Online la tue!...

Masuk-masuk terus Lin ajak En.Izzat pergi Angsana..nak g kedai buku jap! hehehe... Lepas Maghrib..En.Izzat ajak Lin makan RASAMAS!...wow...~~

Sebab mengikut En.Izzat hari rabu RASAMAS bagi murah! So..Lin pantang jek orang offer...Masuk jek RASAMAS..terus tengok menu yang murah tue... hehehe..RM 9.90 jek?? sangat murah! 






"Ok abg! syg nak yang ini! "

Tiba-tiba adik nak amek order tue terangkan pasal menu yang murah tue 


" Kak...Yang nie harga die Rm9.90..dan kalau akak order satuset boleh tambah seberapa banyak yang akak nak..."


Oit! biar betul..hahahaha.. terus En.Izzat diam, menandakan Lin yang perlu menjalankan tugas iaitu order apa yang patut! En.Izzat tak ambil tahu...So..Lin order..


"ok dik!..amek nie satu set..add on nasi lagi satu dan mushroom sup jek ok!"


Selepas beberapa minit, makanan sampai...jeng-jeng...Tapi! En.Izzat tak de kat sebelah Lin..katanya nak ambil hand phone tertinggal kat kereta.. lamanya! Nie yang nak marah nie....


Tiba-tiba..ade bungkusan secret recipe pulak kat atas meja makan Lin..hehehe...En.Izzat g beli brownies walnut rupanya...alololo...romantik sikit la waktu tue..hahahaha



Ok! Let's go to eat!..kami membahagi2kan ayam tersebut..selepas itu..habis jek ayam tue..terus order lagi satu...dan makan...

sedap-sedap...dh habis..kami order ayam lagi..order dan order lagi..hehehe.. 4 kali tambah ayam tersebut.. Banyak betul budak dua orang nie makan hari nie.. hahahaha...

Memang puas giler makan hari nie...haha..Rasamas kami yang Punya.. Kat sini Lin sempat rakam beberapa babak ...hahaha... 


Gambar ayam.. yang dah habis..huhu..




 Gambar En.Izzat yang seronok makan ..




Gambar brownies Walnut Lin...nyum2..



  

Gambar Lin merasa kek pulak...




Selesai bergambar dan makan..sila minta bil yek En.Izzat..hehehe siyes sangat  berpuas hati...Bagi sesiapa yang berminat..sila pergi ke cawangan RASAMAS pada hari RABU pada pukul 6-9 ok...best korang..hehehe..try la..


Lepas tue..jalan-jalan pulak...cari hantaran kahwin pulak..jalan-jalan tengok barang SALE ..Jalan-jalan tengok cadar dengan baju-baju..sempat posing gtew~~..

Gambar-gambar yang direkodkan..



Then, lepak kat MPH jap...baca buku...jom! Let's go...Nie la keadaan kami di MPH...


Aik! Patut la cari satu MPH tak jumpa.. Die dok tido kat sini! Hish! Ngelat tak mo baca buku! Tak pe! Weekend ni kamu dikehendaki menemani Lin untuk mencari bahan..ok??


Bangun pun! Ok-ok la..Penat sangat la tue...Jom balik...


So! Kami pun pulang..Perjalanan ke kereta..sempat En.Izzat nie sindir Lin..


" Tak nak jagung ke hari nie??"


Hish! gila apa! Tadi dah makan tambah-tambah..dengan bawak buah tangan brownies nie lagi...lagi mau bawak jagung masuk bilik ka?? hahaha.. Namo! Nie pun nak naik 5KG...ayok! Macam mana nk kawin nie..hehehe..


Itu sahaja perjalanan hidup Lin hari nie... =) dan Thanks to my beloved hubby...






10 comments:

Anonymous said...

hehehe..
sgt berpuas hati ye..
setiap ari rabu kite mkn ayam puas2 k..

ZyX said...

Komen sy harini cume pasal gambar tu:
Ada yg telak ter'penyek', so kualiti lari la...elok dh cantik gambar tu, tibe ada yg ter'penyek', syg ler.. Cube tgk btol2..

Psl makan: Thnx for info, x pernah mkn n rasamas, slalu tgk dan jeling jer, maybe next time kami boleh cube kot.. Tgk org lain bertambah2 makan nyer..mcm sgt2 menyelerakan jer..:-D

Siapa Lin?? said...

terpenyek??
yang gambar Lin tue ek?

ZyX said...

One more thing, don't ever forget to put watermark kt ur pictures, bahaya... anda perempuan..mcmana nk cpat update pn, watermark penting,especially kt ur own pic n him , mmg la org bkn nk cilok kita py article, tp dgn gambar, mcm2 boleh cik Lynn...

ZyX said...

Haha! Sorry sb ketawa, sb x tau nk guna istilah aper lg, yess, ada 2 pic yg ter'penyek' kt dlm post kali ni.. Post dh cantik dh, pic plak..

Siapa Lin?? said...

Ok boss...sat

ZyX said...

K, we'll see, tp lain kali jgn buat dh, sb post kali ni mmg enjoy bace, improved!! Tp terpaksa tolak 10 markah jugak..hehe!

Next time, beringat psl watermark tu..

Siapa Lin?? said...

baik! tolak lagi..hehehe...ok2..

Siapa Lin?? said...

abg : Thanks sebab rajin baca entri syg =)

~caHaYa MaTaKu~ said...

hepi for u^_^