Ingatan Pada Bekas pakwe...

-->

21/10/11 semua orang tak de kat opis.. cuti la.. meeting la.. sunyi jek…
Tiba-tiba teringat kat kekasih Lama, En.Bekas Pakwe...huhu..teringat waktu kita dulu-dulu bersama-sama.. Walaupun die suka marah-marah..Tapi Lin tak tahu kenapa susah sangat nak lupakan die. Lin asyik teringat jek kat die..
Ya! Memang dulu kita hanya bercinta jarak jauh.. sorang kat Utara sorang lagi kat selatan.. tapi kenapa asyik muka die jek dalam kepala Lin.
Ingat lagi waktu dengan dia..

  • Die suka maki Lin waktu gaduh. Terima kasih yek En.Bekas Pakwe sebab maki-maki dan marah-marah Lin. Sekarang baru Lin taw tujuan sebenar die.. Die ajar Lin supaya jangan jadi seorang perempuan yang lemah.. Thanks yek En.Bekas pakwe..


  • ·Die suka balik lambat-lambat dan tak bagitaw pun apa yang die buat sepanjang hari. Kadang-kadang sampai Lin tunggu sampai tengah malam untuk taw apa yang die buat sebenarnya. Sekarang Lin baru taw die ajar Lin supaya jangan jadi busybody sangat!


  • · Die selalu tak mesej atau call Lin. Kalau Lin call or mesej die..Die tak balas langsung. Mungkin die just pandang jek phone tue kan?? Lepas tue die buat bodoh jek. Sekarang baru Lin taw, Die ajar Lin supaya berjimat cermat. Sebabnya, kalu selalu mesej atau call, nanti kredit habis.. huhuhu..


  • · Die suka tipu lin. Tipu Lin yang die tak de duit la..die setia la.. Rupanya setiap hari bertukar perempuan..huhuhu.. Sekrang baru Lin taw sebenarnya die ajar Lin jangan terlalu percaya sangat dekat Lelaki…Berhati-hati memilih pasangan. Thank lagi sekali lagi En.Bekas Pakwe.


  • ·Die tak pernah bagi Lin hadiah..Bukan nak sangat..Tapi tak pernah hargai..Kadang-kadang sampai tarikh lahir Lin sendiri pun die tak wish langsung.. Rupa-rupanya die ajar Lin untuk hargai diri sendiri. Siapa lagi nak hargai diri kita, kalau bukan kita kan?


  • Die seorang POLIS, dan die suka cakap yang Lin tak layak untuk die.. sebab POLIS hanya untuk POLIS sahaja. Huhuhu…Berlagaknya die!...Sekarang baru Lin taw sebenarnya die ajar Lin untuk memilih lelaki yang sesuai untuk Lin.. huhuuh..


TERSEKSANYA DENGAN EN BEKAS PAKWE! ASYIK MENANGIS JEK


Dan Terima kasih En.Bekas Pakwe sebab sekarang Lin memang menjadi seorang Perempuan yang lebih berhati-hati dan agak kuat dan memikirkan lebih jauh mengenai masa depan Lin.. 

Thanks sangat!!


Mungkin entri kali ini, menyakitkan hati En.Izzat a.k.a Teman Lelaki Lin sekarang.. Untuk En.Izzat, Syg awak bukan nak sakitkan hati awak.. Dan syg awak tak pernah pun berangan-angan mengenai pasal En.Bekas Pakwe die tue lagi.. Cuma die teringat kehidupan die yang dah berubah dari hari ke hari dengan kehadiran awak……………..


Syg awak mengharapkan awak lebih menghargai syg awak nie… Sebab die dah cukup terseksa satu ketika dahulu..


~Mood: Jiwang tengah2 orang lelaki semayang jumaat..hehehe~
 

4 comments:

cikpia said...

been there...... 9 tahun yang menyeksakan.

kadang2 bila pi balik naper kita masih cuba untuk bertahan? jawapannya senang : cinta itu buta.

tapi alhamdulillah, sebuta2 cinta, Allah buka mata hati untuk mendapatkan cinta baru yang tak menyakitkan. alhamdulillah.....

Azlina said...

Betul tue cikpia...

Alhamdulillah sebab Allah buka hati Lin untuk tinggalkan die buat selama-lamanya..

Alhamdulilah juga dengan kehidupan skrng..

Anonymous said...

alhamdulillah..sbb abg temukan abg gn syg..abg CINTA syg sgt2!!!!lupakan yg lepas..igt abg je k..

Azlina said...

Hahaha.. Dah agak dah.. Abg mesti suruh ingat abg jek..!

Perasan betul!