Majlis Tunang ke Majlis Kahwin??

Assalamualaikum pembaca,

Rindu..Rindu.. Rindu.. Rindu pada blog ini.. kadang-kadang berkubur, kadang-kadang aktif.. banyaknye kepada berkubur..

hurm.. saya bz sangat.. kadang-kadang terfikir lebih baik Lin guna masa untuk menanda atau membuat soalan untuk student-student Lin.. hehehe.. Tapi pensyarah lain turut ada blog.. Kenapa orang lain boleh ..Lin tak boleh kan?? Hehehe…

Ok! Back to my title..

Majlis tunang atau majlis kahwin?


Gambar hiasan

Lin kadang-kadang keliru dengan orang-orang sekarang nie.. hehehe.. Majlis tunang, Tapi buat majlis kahwin. Erk! Maksudnyer.. Majlis die sangat besar-besaran.. Habis tue bila sorang buat besar.. orang lain buat besaran.. hahahaha.. aduhai.. mengikut trend pulak skang nie..


Pelamin Mini??


Perlu ke pelamin waktu bertunang yek? 

Hari tue tengok kawan Lin bertunang.. Masuk jek rumah die terus ade pelamin mini.. warna hijau.. cantik sangat.. Tapi die duduk kat pelamin tue tak sampai pun 5 minit.. Just untuk sarung cincin.. perlu ke pelamin nie yek.. 

Bila Lin tanya-tanya kos untuk pelamin mini termasuk baju lebih kurang RM 600.. Mak aii… Tapi duduk sekejap jek..

Teringin gak majlis Lin nanti ( berangan jek :p) ada pelamin mini.. tapi bila tengok harga.. Lupa kan jek la.. So, tengok la bajet waktu Lin dilamar nanti.. hahahaha.. kalau dah tak taw nak buat apa dengan duit tu.. barulah ade pelamin.. hehehe.. Tapi rasanya .. tak payah la.. menyusahkan jek..


Make up??

Perlu ke bermake up.. aduhai.. dah la Lin tak reti make up2 nie.. hurm… tak pyah boleh x??


So.. entri hari ni.. cukup sampai sini..

Bila nak tunang?? 

Erk! Rahsia.. saya searching2 jek pasal pertunangan.. tue yg nak buat entri pasal tunang.. nanti kita sambung lagi ..

hehehe.. 

bye!

3 comments:

nur anis said...

bertunang ni bagi saya cukup la yang simple..tak payah terlalu membazir dekat bertunang..simpan untuk kahwin je nanti..:)

Azlina said...

Betul! Sangat setuju cik nur anis.. =)

cikpia said...

ikut saya, tunang pun tak payah. kalau orang dulu2 bertunang sebab diaorang tak kenal, nak berkenalan dalam tempoh tunang. zaman kita nie bercinta bagai nak rak, family ko macam family aku dah, rasa tak relevan dah adat bertunang ni.....

*sebenarnya kedekut. he he*