:: Cerita Bersalin ::

Assalamualaikum, 

Nak cerita sikit pasal kelahiran Puteri Sulung Lin...

Kalau sebelum ni, Lin selalu dengar orang bercerita tentang anak-anak, tentang orang bersalin ada yang sakit dan ada yang cakap seronok, alhamdulillah Lin diberi peluang untuk merasai nikmat serta pengorbanan seorang ibu untuk melahirkan seorang umat Nabi Muhammad S.A.W

Kejadian berlaku pada November 2014....

Jeng..jeng...

Poyo jek lebih, hehehe

Malam sebelum Lin sakit nak bersalin tu, iaitu 6hb November, Lin dan En.suami keluar pergi makan. Kononnya nak bersuka ria sebelum menanti hari due Lin yang dijangka 18hb November. Sempat lagi Lin bergurau dengan En.suami, kalau baby keluar esok maksudnye baby Lin lahir 7ELEVEN.. sebab tarikh esoknya adalah 7/11.

Pada 7hb November tue, kebetulan tarikh Lin checkup yang terakhir, cewah! 
Pagi-pagi Lin dah bangun, sempat kemas rumah sebab takut baby keluar minggu hadapan ke, jadi  tak sempat pula Lin nak kemas rumah kalau dah dalam tempoh berpantang. 

Selepas, kemas rumah.. sedang Lin bersiap untuk ke hospital, tiba-tiba ada keluar tanda iaitu air ketuban mengalir... 

Alamak! baby dah nak keluar dah ke?? Tapi due ada lebih kurang 2 minggu ...
Terus la kejutkan En.Suami. dan dia buat-buat tenang jek bila Lin bagitahu dah ada tanda nak bersalin.

 Lin suruh En.Suami pergi bersiap dulu... sebab Lin perlu check apa lagi yang Lin kena bawa sebab anak sulung, so tak tahu la apa yang patut Lin bawa lagi dan masih tak faham adakah yang tadi tue air ketuban?? 

Jadi, Lin pergi klinik dan beritahu Doktor yang Lin ade keluar air...

Doktor terus check jalan .. dan jalan sudah buka lebih kurang 1 cm 
Masa tu tak tahu la nak describe perasaan Lin macam mana.. 

Happy sebab nak jumpa baby dah tapi takut sebab teringat kakak kat ofis cakap sakit la, itu la .. ini la... Tapi bak kata Mak Lin...
" Takut macam mana pun, ko kena keluarkan juga, sebab baby tue dah dalam perut"

Hambik ko! So... Hadap jek la.... 

Tapi yang sedihnya!

Doktor terpaksa induce Lin sebab dah buka jalan tapi Lin tak rasa sakit langsung...Lin dimasukkan ke wad untuk diinduce... 3 jam selepas diinduce, keadaan Lin masih biasa(tak rasa sakit pun), selepas itu baru la rasa sakit tue datang secara perlahan-perlahan

En.Suami happy jek sebab baby nak keluar pada tarikh 7ELEVEN... hahaha...

Ok! Sakit nak bersalin semakin terasa selepas beberapa jam kemudian....

Ya Allah, hanya Tuhan sahaja yang tahu perasaan Lin waktu itu.

 Hanya mampu berdiam dan menahan sakit sahaja. 

Lebih kurang 10 jam Lin menahan sakit, baru la jalan buka 8 cm masa tue pun dah pukul 12 pagi... terus nurse call Doktor sebab Lin dah almost nak bersalin.. 

Sakit dia???

Memang sakit la! Tak taw la nak cakap macam mana.. Ibu-Ibu yang dah bersalin jek yang tahu apa yang Lin rasa nie waktu tu.. Kan? Kan?? 

Ada yang cakap tak sakit pun la... Mungkin Lin rasa sakit sangat sebab banyak dosa kot?? hehehe..

12 Lebih waktu Lin Push! Dok Push! Push! dan Push Lagi..

1.12 pagi baby Lin baru la keluar! hahaha

En.Suami cakap tak dapat tarikh 7ELEVEN! 

Ala, tak pe lah.. Janji baby dah selamat! 

So, Lin dah jadi seorang Ibu.. 

Ini lah anak Lin dan En.Suami, seorang puteri 


Yang diberi nama


Semoga Anak Ibu  menjadi anak yang baik dan solehah untuk Ibu dan Ayah.. 

InsyaAllah...

Alhamdulillah sekarang dah 5 bulan dah! 


5 comments:

Mish Syura said...

lame tak singgah sini. congrate! dah ade baby dah ea =)

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Aaron Grey said...

Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

Aaron
aarongrey112 gmail.com

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)