:: Honeymoon ::

Assalamualaikum

Lin nie, dah masuk 5 bulan dah kahwin, tapi tak citer pasal honeymoon kan?? ewah!!
 Lin tak de la honeymoon sangat.. yelah, mcm orang lain honeymoon semua kat luar negara... Bali, Krabi, Australia.. dan sebagainya.. Tapi Lin?? Hanya di Cameron Highland! 
Haa...nampak tak budget namanya tue.. 
Yelah ko! 
Lin dah habis dah duit wat majlis kahwin.. hahaha.. 
Tak pelah.. yang penting bercuti juga kan?? 
 Lin disana selama 3 hari 2 malam... menginap di Hotel Country Lodge Resort.. murah sangat.. 1 malam lebih kurang Rm 80++ masa tue.. hihi.. Ala..nak tido jek kan?? Yang penting berjalan kan? boleh la.. Tapi sorry Lin tak ambil gambar untuk review bilik tue.. Tapi honestly sangat selesa.. bukan macam hotel budget yang rumah kedai tue.. Dia ade bangunan die sendiri.. 
Tengok bawah ni, pemandangan luar nya..
   1 bangunan nie, hotel Country Lodge Resort punya!! Best!!

Lin buat kesimpulan terus la.. hihi..
 Cameron Highland nie memang sesuai untuk orang honeymoon sebab die sejuk!! Eh! Apa kena mengena kan?? haha... 
Cameron highland nie terbahagi kepada 3 kawasan, 
Yang 1 : Brinchang
Yang 2 : Tanah Rata
Yang 3 : Habu

 Tempat-tempat yang ada kat sini sebenarnya Ladang Strawberry, Ladang Teh, Taman Bunga, Taman rama-rama, Taman Lebah dan Taman Orked.. Kalau tak silap..
Cuma, yang nampak macam best, tempat die banyak dan berada di ketiga-ketiga kawasan yang kat atas tue..
Korang sendiri yang pilih kat mana korang nak g..
Nasihat Lin, kalau nak g, terus beli peta cameron highland tu..
Ada jek jual dekat kedai-kedai..
Harga?? dalam RM 2.50-RM 3.50
Oh Ya! Hotel Lin duduk di kawasan bandar Brincang.. 
Ada sesetengah berpendapat, kalau duduk Brincang tak best sebab sibuk.. 
Tapi untuk Lin, Lin suka sebab kat sini, semuanya ada, kedai makan.. Kedai-kedai runcit dan die sejuk berbanding yang lagi 2 kawasan tue..!!

Tapi terpulang pada keselesaan masing-masing..
Jom layan gambar sikit... 

 
Taman Bunga!
Taman Bunga Lagi.. Di Habu..
Husband Lin di Hotel Sebelum balik!!
Di Taman Cactus!

Ladang Teh Boh!!

 Itu jek la perkongsian gambar.. Nanti bulan 9 kalau Lin g honeymoon lagi.. Lin cerita lagi.. Nanti ambil gambar banyak-banyak untuk buat review!! Nak Buat segmen cuti-cuti... Ewah!

Bye

4 comments:

Cik Jelita said...

nk cntct num hotel....

Lin said...

05-491 1811..
Booking online..sebb kalu kol dpt rate RM 98++
Tapi still ok!!

Cik Aja said...

hi lin..
congrats on ur wedding..
btw, izzat is my old friend..
nice to meet u lin..
:)

Lin said...

la..yeke cik aja.. nice to meet u jugak