Jeng! Jeng! Lin masuk PLKN semula

Assalamualaikum

Rasanya masih sempat lagi nak wish "Selamat Hari raya Aidilfitri" untuk semua blogger..
 
Sebenarnya Lin tak de mood nak update blog sebab ade beberapa perkara yang tak best berlaku.. 
 
Sebelum hari raya hari tue, Lin dapat panggilan semula daripada Jabatan Latihan Khidmat Negara untuk PLKN..aduhai.. Lin baru teringat yang Lin dah 2 kali membuat penangguhan untuk PLKN hari tue sebab Lin tengah study..
 
Ala.. tak suka nya!! Tak suka kenapa?? Sebabnya Lin akan tinggalkan En.Izzat kan?? Lama pulak tue.. Kesian die...
 
Disebabkan itu, Lin sangat tidak ade mood untuk berhari raya walaupun tahun ni adalah tahun pertama beraya sebagai WIFEY!!
 
 Sebenarnya kalau Lin masih single, Lin boleh jek.. cuma bila dah kahwin.. nanti rindu.. ewah!! hehehe..

Perasaan ini turut berlaku kepada En.Izzat .. Dia nak sangat berlaku keajaiban yang Lin tak perlu pergi.. Bila tengok syarat pengecualian PLKN adalah MENGANDUNG..

Aduhai.. sape yang tak nak mengandung kan?? Tapi apakan daya.. Rezeki tue tak sampai lagi untuk kami.. 

Jadinya Lin terus lah sedih...

 Lin semangat gile nak g PLKN dan lapor diri pada 17 OGOS 2013..
 
Semangat gila Lin shopping barang PLKN.. Nak happy bersama En.Izzat walaupun En.Izzat sedih.. hehehe..
 
 Ok!! Pendek cerita, masa lapor diri di PLKN.. Lin lapor diri macam biasa... Dan Lin perlu lalui beberapa peringkat..

Peringkat 1 lepas...

Peringkat 2 pun lepas...

Peringkat 3....wink** wink** wink**

Lin kena jumpa Doktor kat situ.. Bila die kenalpasti yang Lin dah kahwin... Doktor terus cakap "eh! azlina, awak dah kahwin.. tak perlu la PLKN""

wink** wink** hati sudah berbunga tapi tak nak tunjuk sangat dengan Doktor tue..Jadi, Doktor terus call Ketua Komandan PLKN..

Lin kena tunggu beberapa minit, dan kena jumpa Ketua Komandan tu... 

Ketua komandan cakap 

"Ok Azlina, sebenarnya dalam SOP JLKN, wanita yang kahwin dan masih tidak mengandung perlu menjalani PLKN macam biasa... Tapi saya faham masalah orang dh kahwin nie.. Jadi, dengan budi bicara saya, saya tak nak tanggung risiko apa-apa.. jadi saya kecualikan awak.. TAPI!! Kalau awak rela hati untuk menjalani PLKN macam biasa.. saya terima dengan terbuka... hehehe.. " Sambil gelak..

Pergh!! Masa tue terus Lin terus ucap Alhamdulillah dalam hati.. Terus En.Izzat patah balik kampung untuk ambil sijil nikah kami yang di Muar tue.. 

Kesian kat dia, tapi Die mesti sanggup janji isteri dia tak pergi PLKN...

Jadinya LIN DIKECUALIKAN.. ALhamdulillah..
 

3 comments:

Mar Mansor said...

wow..hikmah sebuah perkahwinan..

Lin said...

Betul tue Mar... :)

dhiera said...

eh, dia cari jugak ye walaupun dah postpone 2 x. tapi alhamdulillah tak kena masuk PLKN akhirnya. hehe